Skab den attraktive arbejdsplads, med work/life balance

work/life balance

En af de største udfordringer for mange virksomheder pt. er at tiltrække og fastholde de helt rigtige talenter.

Der er kamp om de dygtigste medarbejdere, og virksomhederne er nødt til at gentænke deres strategier, for at talenterne ser dem som en attraktiv arbejdsplads.

Det er blevet mere tydeligt, at kandidaterne har et stigende fokus på work/life balance for at det i det hele taget kan være et match til det ledige job.

De mest eftertragtede talenter har ændret deres værdier og stiller større krav til balancen mellem arbejde og privatliv. De ved, at deres arbejdskraft er efterspurgt, og de er ikke bange for at stille krav.

Men hvad betyder det egentlig for virksomhederne? Og hvilke fordele er der ved at have styr på work/life balance? Her er tre fordele for både virksomheden og medarbejderen.

Work/life balance og fordele for Virksomheden:

Øget Produktivitet:

Når medarbejdere oplever en god balance mellem arbejde og privatliv, er de mere motiverede og de har nemmere ved at fokusere på deres arbejdsopgaver. Dette resulterer i højere produktivitet og bedre resultater for virksomheden.

Lavere Sygefravær:

Undersøgelser viser, at medarbejdere, der har tid til at tage sig af deres personlige liv og velbefindende, er mindre tilbøjelige til at blive syge. Et godt arbejdsmiljø med fokus på work/life balance kan dermed reducere sygefraværet og de omkostninger, der er forbundet hermed.

Større Loyalitet og Fastholdelse:

Man har fundet ud af, at når medarbejdere føler, at deres arbejdsgiver værdsætter deres liv uden for arbejdet, øges deres loyalitet. De er mere tilbøjelige til at blive i virksomheden i længere tid, hvilket reducerer omkostningerne ved rekruttering og oplæring af nye medarbejdere.

Work/life balance og fordele for Medarbejderen:

Bedre Helbred og Velvære:

En god balance mellem arbejde og privatliv betyder, at medarbejderne har tid til at passe på sig selv, både fysisk og mentalt. Dette fører til et sundere liv og mindre stress. Og som vi alle ved, er stress blevet den nye folkesygedom i Danmark. Det er ikke sikkert, at det løser alle stressudfordringer, bare fordi der er styr på work/life balancen, men det er med sikkerhed et step i den rigtige retning.

Øget Jobtilfredshed:

Når medarbejdere føler, at de har kontrol over deres arbejdstid og personlige tid, stiger deres tilfredshed ofte med jobbet. De føler sig mere værdsat, og det påvirker trivslen i den rigtige retning. På denne måde får medarbejderne også mere lyst til at engagere sig i deres arbejdsopgaver.

Større Fleksibilitet og Frihed:

Når en virksomhed tilbyder fleksible arbejdstider og muligheder for at arbejde hjemmefra, giver det medarbejderne frihed til at planlægge deres arbejdsdag på en måde, der passer bedst til deres livsstil. Dette er med til at skabe en mere tilfredsstillende arbejdsoplevelse.

For virksomhederne betyder dette, at de skal tænke nyt. Det er ikke længere nok at tilbyde en konkurrencedygtig løn og gode arbejdsforhold. De skal også kunne tilbyde fleksibilitet og muligheder for at sikre en sund work/life balance. Ved at gøre dette kan de tiltrække og fastholde de bedste talenter og sikre, at de har de rigtige medarbejdere til at føre virksomheden fremad.

Mit bedste råd til virksomheden:

At afskaffe den såkaldte ”jobløn” (en lønform, som ledere og specialister ofte bliver præsenteret for). Dvs. at der ikke er et max antal timer, virksomheden kan råde over medarbejderen, og der bliver ikke betalt for overtid. Denne ordning trækker voldsomt den anden vej i forhold til work/life balancen.

Mit bedste råd til dig som kandidat:

Næste gang du sidder i en rekrutteringssamtale, husk at spørge ind til, hvordan virksomheden arbejder med work/life balance. Siger bare… Work/life balance kan direkte være forskellen på at finde det perfekte match og at miste en dygtig medarbejder til konkurrenterne.

Spørgsmål til Refleksion:

Hvis du nu skulle søge et job, hvilken betydning ville det så have for dig, hvis virksomheden havde et sundt forhold til work/life balancen?

Jeg arbejder med rekruttering af talenter – og jeg hjælper virksomheder i hele landet med at skabe et perfekt match til det ledige job. Du kan læse mere om, hvordan jeg arbejder med rekruttering af talenter lige her

Følg JEMAC Rekruttering på LinkedIn

Mod på mere viden….? Jeg har skrevet en del e-bøger. Fælles for dem alle er, at de er spækket med viden. Du kan hente dem her

Erhvervscoach Jesper-Dalhus taler om vigtigheden af work/life balance

Med venlig hilsen Erhvervscoach Jesper Dalhus