Jamen jeg har jo fået salgstræning, så er der ingen grund til at træne

Salgstræning
Fodbold og sælgere

Jeg ved det godt. Du har sgu da ikke brug for træning, vel? Du har jo kørt som sælger i 15 år, så du kan alle de teknikker, som der er behov for, ikke? Eller…..?

Jeg har lige lidt ny info til dig: Det kan være en okay god ide, at træne løbende…… Prøv en gang at tænke på de professionelle fodboldspillere.

De spiller jo ikke kun kampe! Hvor meget tid tror du, at de bruger på at træne? Og hvor meget tid bruger du egentlig på at træne inden en vigtig “kamp”….? 

Der kommer hele tiden nye måder at gøre tingene på. Samfundet udvikler sig, men alligevel har vi det ofte sådan, at vi bare kører på rutinen – vi bruger sgu det vi kender.

Men ved at træne udvikler man sig. Og ved at lade være, så afvikler man, og lader sine konkurrenter komme foran. Når du træner, så hører du måske også nogle gode ting som du kan bruge fra dine medkursister. 

Jeg har altid deltaget i mange kurser og uddannelser. Og for mig er det ikke noget, der stopper. Det er et livslangt forløb, sådan at man hele tiden kan holde sig skarp.

Det kaldes også for personlig udvikling. For hvad nytter det, at du har en fed bil at køre i, hvis der ikke er noget brændstof på? Man kan jo sammenligne det med en af de gode gamle pladespillere. Når musikken var slut, så stod pickuppen og kørte rundt i samme rille på midten af vinylpladen. 

Ved at få et spark i den rigtige retning, så kommer der herlig musik ud af højtalerne. Sådan er det også med os sælgere. Vi skal bare ”sparkes” i den rigtige retning en gang imellem, sådan atvi kan være 100 % skarpe, når vi kommer ud til vores kunder. Hvis vi ikke skærper os, så gør vores konkurrenter!

Og lige pludselig er løbet kørt, og den kunde som du har handlet med i 100 år og en eftermiddag, er pludselig begyndt at handle med konkurrenten, fordi han er oppe på beatet!

Der er flere ting, som er afgørende for, om du lykkes med dit salg. Her er nogle bud, der er taget direkte fra sportens verden – og som kan gøre en stor forskel for de fleste! Desværre er der nogle sælgere, som helt har glemt dem, men her får du 3 værktøjer, der kan gøre en stor forskel for dig og dit salg…..:

1. Begejstring 

Kender du det? Når du oplever en toptrænet sportsstjerne udtale sig om sin succes, så er vedkommende altid meget begejstret – også når han eller hun interviewes lige inden en kamp! 

Begejstring er en vigtig egenskab at være i besiddelse af – også når man taler salg. Begejstring har det nemlig med at smitte. Og er du rigtig begejstret for dit produkt, så bliver dine kunder som regel også begejstrede. Det er ret effektivt. Prøv det af, og se, hvad der sker! 

2. Direkte feedback 

Når der spilles fodboldkamp er der som regel afregning ved kasse et, og der bliver givet ærlig feedback til spillerne. Dels fra træneren, holdkammeraterne og selvfølgelig også fra publikum. Feedback kan være et stærkt værktøj til at udvikle sig salgsmæssigt.

Hvad med dig….Hvornår har du sidst spurgt dine kunder om feedback på jeres sidste møde? Eller din chef? Eller dine kolleger? Det er faktisk en rigtig god idè at betragte feedback som en vigtig del af din træning og din personlige udvikling. 

3. Målsætning 

Når det kommer til fodbold, er der ingen spillere, som går på banen uden at kende deres målsætning 100 procent. De har med sikkerhed også et klart mål med deres træning.

De er således helt med på, at man ikke bare kan nøjes med at gå ind på banen, og så sparke lidt til bolden under kampen. Tværtimod skal der arbejdes særdeles konsekvent med at opnå de personlige målsætninger. 

Hvad med dig? Hvordan arbejder du med din målsætning, når det kommer til salg? Nøjes du bare med at besøge de kunder som du kender, og så snakke lidt med dem, eller laver du en mål inden dit møde…? Det fede ved salg er, at du kan lave det til verdens fedeste træningsbanen, hvor du har muligheden for at træne, hvergang du står overfor en kunde…..

Du behøver jo ikke, at fortælle din kunde at du bruger jeres møde til at træne på….., men hvordan måler du så din fremgang tænker du måske…..Det kan du mærke på den feed-back du får fra din kunde….Som i så mange andre ting her i livet…jo mere du træner, jo mere succes, kan du også skabe til dig selv, når det kommer til dit salg.

Hvad er dit mål i din daglige træning – med henblik på, at du hele tiden kan holde dig på toppen – salgsmæssigt? Eller har du det som nogle af de andre sælgere? Når det kommer til salg, så er det ikke nødvendigt at træne….

Jeg træner løbende sælgere over hele landet, så de kan blive endnu dygtigere

Med venlig hilsen

Erhvervscoach Jesper Dalhus

www.jemac.dk

Læs mere om emnet her:

Salgstræning..Få kunden til at slappe af…

Adfærden spiller en afgørende rolle i salget…

Få succes med dit B2B salg…