3 effektive metoder, du kan bruge til at læse kropssproget

Kropssprog

Kropssproget

Når jeg arbejder med rekruttering af talenter, benytter jeg altid kropssproget hos den, jeg sidder overfor, som en indikator, for at kunne spotte det rigtige talent.

Og…

Det er en fed metode til at få mere indblik i den anden persons model af verden. Det er samtidigt et super effektivt redskab for at kunne skabe et perfekt match til det ledige job.

Kropssproget, der er mange ting der spiller ind

Der er jo mange ting, der spiller ind, når man arbejder med kropssproget. I dette tilfælde har jeg valgt de 3 vigtigste ting ud, som jeg benytter mig af:

Kropsholdning, Gestikulation og Kongruens

Kropsholdning:

Ved at aflæse kropsholdningen kan du få mange informationer. Hvis personen du sidder over for f.eks. har en åben og ret kropsholdning, signalerer det ofte selvtillid og åbenhed.

En mere lukket og indadvendt kropsholdning kan indikere usikkerhed, nervøsitet eller forsvarsmekanismer som udgangspunkt (og så er der naturligvis alle mulige variationer).

Ved at aflæse kropsholdningen hos den anden person er det muligt at få en idé om, hvad den anden person føler eller tænker.

Det er vigtigt at understrege, at man sagtens kan slappe af med armene over kors, så det handler nok mere om selve konteksten.

Gestikulation:

Når vi taler, bruger mange af os ofte vores hænder og arme til at understøtte vores forståelsen i vores kommunikation.

(Dette vil i øvrigt være forskelligt fra menneske til menneske og der vil også være forskel, afhængig af hvilken DISC-profil man har.)

Ved at observere og forstå de forskellige gestikulationer, kan du få indsigt i den anden persons model af verden.

For eksempel kan hurtige og nervøse bevægelser indikere stress eller usikkerhed, mens rolige og målrettede bevægelser kan signalere selvsikkerhed og overbevisning.

I begge tilfælde er det jo ikke en universel sandhed som sådan.

Når du arbejder med kropssprog, er det en god idé at tolke på kropssproget i det, der hedder klynger, for at få et retningsvisende svar.

Klynger vil sige, at man stiller flere spørgsmål af samme karakter fra forskellige vinkler.

Det gør man for at tjekke, om du får de samme reaktioner fra kropssproget hos den anden person.

Uanset om du arbejder med kropsholding eller gestikulation (eller begge dele… , efter du har trænet…), er det en god ide at spørger ind til det du oplever.

På denne måde undgår du at “dømme” forkeret….

Kropssproget og kongruens

Det er også muligt, når du tolker på kropssproget, at finde ud af, om der er kongruens, dvs. at det, der bliver sagt, passer til kropssproget.

Du kan benytte dig af din intuition i denne forbindelse…. Og den gode nyhed er, at denne evne kan trænes. Jo mere du træner denne evne, jo bedre bliver du til at “gætte” rigtigt….

Nu ved jeg ikke, om du kender det der med at stå over for en anden person, og du har bare på fornemmelsen, at det, der bliver sagt, ikke passer….

Det er din intuition, du bruger

Det kræver naturligvis træning, hvis du kunne tænke dig at blive rigtig god til at tolke på kropssproget, og det er det hele værd, skal jeg hilse og sige.

KropssprogetHvilke erfaringer har du med at tolke kropssproget på denne måde…?

Læs mere om kropssprog her

Du kan følge JEMAC på LinkedIn her

www.jemac.dk

Når jeg ikke lige arbejder med rekruttering, arbejder jeg også med salgstræning, lederudvikling og LinkedIn træning

Er du iøvrigt opmærksom på at jeg tilbyder 1 times GRATIS LinkedIn foredrag, til større virsomheder og aktive erhvervsnetværk over hele landet…?

Hiv fat i mig, hvis I kunne tænke jeg et indlæg, som med sikkerhed får deltagerne “helt frem i stolen”

Det at kunne læse kropssprog er nyttigt i mange dagligdagssituationer. F.eks., hvis du er sælger, kan du få mange informationer fra dine kunders kropssprog.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Kunne du tænke dig at få mere viden om kommunikation…? Tilmeld dig mit nyhedsbrev her
Du får den nyeste viden om kommunikation samt nyttige redskaber, som du kan bruge for at styrke din egen kommunikation.