Lederudvikling….Sådan går du fra at være leder-leder til at være coach-leder

Lederudvikling

Lederudvikling…..Du sidder sandsynligvis i en ledelsesposition, fordi du har demonstreret dine evner og kompetencer.

Og det har vist, at du er en ressourcefuld person, der kan træffe beslutninger, et perfekt match til jobbet som leder…..

Men er du mest en “Leder-leder” eller en “Coach-leder”? Og hvad betyder det egentlig…..?

Hvis du er den type leder, som medarbejdere konstant opsøger for at få svar og løsninger, kan det måske virke som om, du har kontrol over tingene…

.

Lederudvikling….Du er jo chefen, såååå

Du er chefen – så du må da vide det, ikke? Dette er typisk for en “Leder-leder”.

En ting, jeg ofte støder på i mit arbejde med lederudvikling, er at denne tilgang til ledelse kan være tidskrævende og i nogle tilfælde faktisk begrænse medarbejdernes engagement og ejerskab……tankevækende….

Lad mig dele min egen erfaring med dig her. Da jeg første gang trådte ind i rollen som salgschef, blev jeg tydeligvis oplevet mere som en “Leder-leder” end “Coach-leder”.

Det var som om, at fra det øjeblik jeg fik ”salgschef-stjernen” på skulderen bemærkede, at sælgerne begyndte at henvende sig til mig for hver eneste beslutning, de skulle træffe – som om de ikke længere turde at tage initiativ selv.

Lederudvikling… det eneste der skulle til var en beslutning…

Men efterhånden indså jeg, at denne lederstil ikke gav det ønskede output. Så jeg besluttede mig for at ændre min ledelsesstil til at være mere en “Coach-leder”. Den gode nyhed er, at det eneste det krævede, var at jeg traf en beslutning.

Resultaterne talte for sig selv, og det var virkelig givende at se, hvordan mine sælgere udviklede sig, når de blev udfordret til at træffe deres egne beslutninger.

Selvfølgelig skulle de lige vænne sig til denne nye tilgang og jeg støttede dem i deres udvikling, og de gjorde det fantastisk. Det var fedt at se den måde, sælgerne udviklede deres talent på.

Hvis du altid leverer løsninger til dine medarbejdere, når de kommer til dig med problemer, går de glip af muligheden for at udvikle deres egne færdigheder, og de bliver afhængige af din ekspertise…

Lederudvikling….støt dit team

Som en “Coach-leder” derimod, kan du understøtte dit teams udvikling på en helt anden måde.

Her er målet for dig som lede at guide, støtte og udfordre medarbejdere til at finde deres egne løsninger, frem for at give dem direkte.

Dette skaber engagement og ejerskab, idet medarbejdere selv bliver aktive deltagere i problemløsningsprocessen…..smart ikke…..?

Det kræver, at du som leder er villig til at slippe kontrollen en smule og stole på dine medarbejderes evner.

Fordelene er mange – og du får….: Engagerede medarbejdere, mere tid til strategisk ledelse, og et stærkere og mere selvstændigt team.

Lederudvikling….Det kan lade sig gøre..

At navigere i dette skift kræver selvfølgelig støtte og vejledning… og det kan sagtens lade sig gøre…

Uanset om du er ny i lederrollen eller har mange års erfaring, kan det altid betale sig at reflektere over din ledelsesstil, og undersøge om der er områder, hvor du kan forbedre dig.

Min egen rejse fra “Leder-leder” til “Coach-leder” var fyldt med både udfordringer og belønninger. Jeg deler gerne mine erfaringer med dig, og jeg kan hjælpe dig med at navigere gennem din egen transformation.

Læs mere her www.jemac.dk

Mit navn er Jesper Dalhus. Jeg er uddannet erhvervscoach og arbejder med Lederudvikling, salgstræning, LinkedIn træning…Stories are comming…..Nyhed på LinkedIn. og Rekruttering af talenter.

Du kan følge JEMAC ApS på LinkedIn lige her

PS…..

Er du i øvrigt opmærksom på, at jeg tilbyder 1 times GRATIS LinkedIn foredrag for større virksomheder og aktive erhvervsnetværk i hele landet. Hiv fat i mig, hvis I kunne tænke jeg et indlæg, som med sikkerhed får deltagerne “helt frem i stolen”

PPS….

Jeg har skrevet en del e-bøger, og fælles for dem alle er, at de er spække med redskaber, som du kan bruge til at få succes i din kommunikation. Hent dine e-bøger her

Hvad er lederudvikling?

Få 10 råd der styrker lederskabet! Når vi arbejder med lederudvikling handler det om at klæde dig på som leder, så du bliver i stand til, at bruge de bløde sider i din ledelse. Undersøgelser viser, at det er måden at skabe resultater på, rent ledelsesmæssigt.

Hvorfor lederudvikling? 

Løbende lederudvikling ikke kun er noget, der kommer den enkelte til gode. En leder, der udvikler sig, udvikler både, sig selv, medarbejderene og virksomheden. Dermed skabes grobund for trivsel og vækst i sin organisation.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev her, og modtag den nyeste viden om lederudvikling og kommunikation

Tilmeld dig her