Kropssprog i Rekruttering og 5 unikke metoder til dig.

Kropssprog i Rekruttering

kropssprog i rekruttering. Forestil dig, at du er ansat til at finde den rette kandidat til en nøgleposition i din virksomhed.

Foran dig ligger et væld af CV’er, ansøgninger og anbefalinger.

Alle nøje udvalgte og præsenteret med det formål at vise kandidatens styrker og kvalifikationer.

Så kunne man med fordel stille sig selv følgende spørgsmål:

Når man kører en rekrutteringsproces, hvor finder vi så de bedste talenter? Svaret findes ofte i kropssproget, da man har fundet ud af, at kropssproget afslører det usagte mere end de mest velformulerede sætninger.

Kropssprog, den ubevidste form for kommunikation

Kropssprog, denne ubevidste form for kommunikation, har længe været brugt som et værktøj til at afdække menneskers sande intentioner.

Eksperter som politiet og FBI har raffineret denne kunst, hvor den mindste bevægelse, det hurtigste blik eller en knap hørbar ændring i stemmen kan afsløre en sandhed – eller mangel på samme.

Hvordan bruger vi så kropssprog i rekruttering – når vi ønsker at lave et perfekt match ?

Hvordan kan sådanne teknikker overføres til rekrutteringsverdenen, tænker du måske?

Når du sidder overfor en potentiel ny medarbejder, er din opgave at vurdere, om denne person virkelig er det perfekte match for jobbet og virksomhedens kultur. Det er ikke bare lige, skal jeg hilse og sige, men det kan lade sig gøre.

Kropssprog og jagten på talent

Udover at bedømme de faglige kvalifikationer søger du – måske ubevidst – også tegn på ærlighed, integritet, selvsikkerhed og passion. I denne sammenhæng kan kropssproget blive din mest værdifulde assistent.

Forestil dig, at en kandidat taler begejstret om et tidligere projekt, han havde ansvaret for som leder på sit tidligere job, men personens kropssprog – viser det stik modsatte: fra usikre øjenbevægelser til lukkede arme – og derved afslører en dyb usikkerhed.

Dette kan give anledning til at stille dybere, mere målrettede spørgsmål for at afklare situationen.

Kropssprog og 5 praktiske anvendelser af tolkning af kropssprog i rekruttering:

  1. Øjenkontakt: En vedvarende øjenkontakt kan indikere selvtillid, ærlighed og interesse. Omvendt kan en kandidat, der ofte kigger væk, være nervøs eller usikker. Men pas på: konstant, uafbrudt øjenkontakt kan også være et tegn på aggressivitet eller defensivitet.
  2. Håndbevægelser: Entusiastiske og målrettede håndbevægelser kan vise passion og dyb forståelse for et emne. Hvorimod konstante selvberoligende bevægelser indikere usikkerhed eller nervøsitet.
  3. Kropsholdning: En rank kropsholdning kan illustrere selvsikkerhed, mens en mere sammenkrøbet eller defensiv holdning kan afsløre det modsatte. Måden en kandidat sidder på kan også afsløre, om de føler sig komfortable i situationen.
  4. Fodens position: Dette kan synes overraskende, men retningen af en persons fødder kan ofte indikere deres interesse. Fødder, der peger direkte mod dig, indikerer engagement, mens fødder, der peger mod døren, kan indikere, at personen mentalt eller emotionelt ønsker at forlade situationen.
  5. Ansigtsudtryk: Smil kan vise venlighed og åbenhed, mens sammenbidte læber kan indikere nervøsitet. Hævede øjenbryn kan betyde overraskelse eller skepsis, mens rynkede kan vise bekymring eller koncentration.

Selvom disse tegn kan give dyb indsigt, er det vigtigt at huske, at kropssprog kan være meget individuelt og kulturelt bestemt.

For eksempel kan øjenkontakt, der anses for respektfuld i en kultur, betragtes som uhøflig i en anden.

Men én ting er sikkert: kombinerer du din forståelse for kropssprog med verbal kommunikation, din intuition og det skriftlige materiale, får du et meget mere nuanceret og dybdegående billede af din kandidat.

Kropssprog og konklusion

Rekruttering er en delikat balancegang, hvor hvert eneste element i vurderingsprocessen bidrager til det endelige billede af det talent der sidder foran dig.

Kropssprog, med dets dybde og nuancer, kan ofte være nøglen til at afgøre, om kandidaten virkelig vil jobbet – og dette element er særdeles vigtigt at få afdækket.

Så når du næste gang dykker ned i rekrutteringsprocessen, husk at lade kropssprogets unikke hints guide dig til den perfekte ansættelse og til at finde det talent til det ledige job, som er et perfekt match.

Det kræver naturligvis træning at blive god til at læse kropssprog. Start i det små, og læg mærke til de forandringer, der sker med det menneske, du sidder overfor, og brug din nysgerrighed og dine fornemmelser.

Og lad mig sige med det samme: Det er meget bedre at handle på noget du ved, end noget du tror. Så hvis du har en fornemmelse, eller hvis du laver en observation, så spørg ind til det.

Jeg hjælper virksomheder over hele landet med rekruttering af talenter, så det kan blive et perfekt match til det ledige job. Udover dette arbejder jeg med salgstræning, teamudvikling og LinkedIn træning

Du kan følge JEMAC rekruttering på LinkedIn lige her

Med venlig hilsen Erhvervscoach & Talentspejder Jesper Dalhus

PS... mod på mere viden….Jeg har skrevet en del e-bøger, som alle er spækket med redskaber, som du kan bruge til at forbedre din kommunikation. Du kan hente dem her

En sidste ting, jeg lige vil gøre dig opmærksom på er, at jeg tilbyder større virksomheder og aktive erhvervsnetværk over hele landet 1 times GRATIS LinkedIn foredrag. Hiv fat i mig, hvis I kunne tænke jer et indlæg ,som med sikkerhed får deltagerne “helt frem i stolen”